Юрій Коверзнєв

Юрій Коверзнєв

«Нотатки ледачого холостяка»

І бульйон, і стейки. Препаруємо курячу четвертинку

28.04.2021 08:38   Джерело: Порадник
Автор : Юрій Коверзнєв

Ну що, дорога редакціє, сьогодні не дуже звичний допис, бо він не про страви, а швидше про техніку обробки, хоча рецепт також буде.

Смачна і недорога, а страви з неї зазвичай легко готувати. Це я наразі про курятину. І найсмачніша частина у курки, як на мене, це ніжки та бедра (гусари, мовчіть про ваші асоціації). Бо філе трохи пісне, а на крильцях "нема що їсти".

Питання про позбавлення кісток курячої четвертинки ми й розглянемо.

Ця техніка обробки дозволить вам приготувати щось смачне набагато швидше. Тобто стане у пригоді тим, хто багато працює і через це не вистачає часу на приготування чогось смачного, так і тим кому не вистачає часу, бо вони постійно ніжаться у хвилях прокрастинації. Так, це я саме про ледачих холостяків.

Безпосередньо сам процес філірування ви можете побачити на відео починаючи з 1:05 (не бачу сенсу писати детальне пояснення, якщо це можна просто побачити). Там двоє турків віртуозно відділяють м’ясо від кісток. Подивіться, це дійсно дуже просто та швидко.



А яка ж мені від того вигода, запитаєте ви. А це дуже зручно, коли м’ясо без кісток, – відповім я. Воно швидше замаринується та приготується. І ви можете його порізати шматочками у гуляш, смажити стейками на природі, або наробити кручеників. І у вас завжди буде з чого приготувати курячий бульйон.

Давайте одразу розглянемо на прикладі. Я ж обіцяв рецепт -)

Ситуація досі стандартна, до вас йдуть трохи несподівані гості, а часу у вас явно замало. Ні, я розумію, що можна замовити їжу додому, або привезти. Але то не наші методи, тому прямуємо до магазину і купуємо 4 четвертинки (на 4 порції).

Вдома їх оглядаємо на присутність залишків «волосяного покрову», якщо треба, обпалюємо. Потім миємо, обсушуємо паперовими рушниками. Відділяємо м’ясо від кісток (ви вже бачили як) і отримуємо 4 стейки.

А кісточки – це автоматом смачний та корисний курячий бульйон, який ви відразу ставите варитися.

Далі м’ясо присипаємо приправами: італійські/французькі трави або ж просто готова приправа для курки, додаємо 4-5 ложок соєвого соусу, 2 ложки виноградного оцту, трохи чорного перцю, та сушеного чилі. Наостанок дуже дрібно рубаємо шматочок імбиря розміром з першу фалангу великого пальця і докидаємо до курки. Усе це перемішуємо, накриваємо плівкою і залишаємо мінімум на півгодини.

Тепер чистимо картоплю і варимо її хвилин 5-7 після закипання, потім зливаємо і даємо трохи просохнути. Деко застеляємо пергаментом і перекладаємо картоплю. Обсипаємо спеціями (це може бути готова приправа для картоплі + каррі, або на ваш вибір), солимо і відправлямо у розігріту до 180 °С духовку.

У нас є час зробити салат і засмажити стейки.

Про салат розповідати не бачу змісту, якось самі порубаєте ті овочі, а з куркою є кілька варіантів.

По-перше можна збити два яйця, сипнути на тарілку борошна і в цьому клярі обваляти наші стейки перед смаженням.


По-друге можна цього не робити, а просто розігріти олії на сковорідці і смажити стейки по 4-5 хвилин з кожної сторони. М’ясо буде ніжним, соковитим і смачним.

Ось і все, поки ми смажили курятину, приготувалася картопелька. Вона має бути з хрусткою скоринкою ззовні, але м’якою всередині.

Накриваємо на стіл, і дістаємо з морозилки пляшку холодненької…

І бульйон, і "стейки". Препаруємо курячий окорочок



Якщо не дуже ловити гав, то навіть такий ледар як я, витратить на приготування смачної вечері на 4 персони приблизно годину.

Але не забувайте, що у вас вариться каструля бульйону, якого теж вистачить на декілька днів.

Тож гостріть ножі, та не забувайте смачно їсти -)

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Порадник