Що готувала Ольга Кобилянська: у Чернівцях студенти відтворили її улюблені страви (ФОТО)

29.11.2023 20:10   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

До 160-річчя із дня народження Ольги Кобилянської студенти Чернівецького вищого комерційного училища Державного торговельно-економічного університету відтворили страви із її нотатника, які готувала буковинська письменниця.

Автентичні рецепти – це справжня насолода для тіла та душі. Дослідницька та пошукова робота допомогла студентам не лише оволодіти певними техніками приготування страв того часу, а й глибше зрозуміти культурний аспект, пов'язаний із цими стравами: історію, традиції, звичаї Буковинського краю.

Зокрема, студенти відтворили: крухі рогальчики черновецькі, «Пляцочки» від Кордуби, пампушки Тети Олі з «Апостола Черні», торт крухий з піною і з морельовою або іншою винною мармелядою, «Шайдель» (торт бішкоптовий), будень з булок і м’яса, зрази з хріном.

Збереження та відтворення старовинних рецептів – це не лише спосіб зберегти традиції та культуру нашого краю, а й можливість насолоджуватися унікальними смаками та ароматами страв, які передаються з покоління в покоління.

Чим послуговувалась Кобилянська на кухні. Фото з мережі Інтернет

Рогалики від Ольги Кобилянської

Інгредієнти: 

  • Пшеничне борошно – 350 грамів;
  • Вершкове масло – 150 грамів;
  • Яйце – 1 шт.;
  • Сіль;
  • Цукрова пудра (або цукор) – 1 ст. л.;
  • Варення – 200 грамів;
  • Мигдаль – 50 грамів.

Спосіб приготування: 

Беремо борошно, масло, один жовток та гарно вимішуємо. Додаємо дрібку солі та за бажанням або одну ложку цукрової пудри, або цукру. Після того як все гарно вимішали, бажано відправити тісто до холодильника на деякий час. Далі, коли тісто відпочило, розкочуємо його та вирізаємо трикутниками неправильної форми. Змащуємо трикутнички варенням, ідеально було б змастити варенням із полуниці, яке просто обожнювала Леся Українка, але можна взяти і те, яке обожнюєте ви. Беремо 50 грамів мигдалю та дуже дрібно його нарізаємо. Посипаємо мигдаль зверху на варення. Закручуємо нашу смачну випічку і відправляємо до духовки при температурі 180 градусів на 35–40 хвилин. Дістаємо, посипаємо цукровою пудрою, смакуємо та згадуємо про українських митців та діячів культури!

Рогалики за рецептом Кобилянської. Фото з мережі Інтернет

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews