На базі національного природного парку «Хотинський» провели «Summereco-camp»

24.07.2018 19:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

В період з 16 по 20 липня на базі національного природного парку «Хотинський» (Чернівецька область) було проведено літній екологічний табір «Summereco-camp»  для школярів  8-11 класів місцевих шкіл.

Відповідно до планування усі дні табору присвячувалися конкретним тематикам: «День знайомств та відкриттів», «День волонтерства», «День дослідника», «День екотуризму», «День важливих загадок і наукових таємниць».

Під час проведення табору відвідано екологічний маршрут урочищем «Поливанів Яр», археологічні розкопки «Терра Комарів» та оглядовий майданчик Бакотської затоки (г.Веприк) поблизу с.Комарів Кельменецького району Чернівецької області.

Впродовж проведеного в еко-таборі часу школярі взяли участь в різноманітних семінарах, тренінгах та майстер-класах, здебільшого наукового спрямування.

Зокрема, змайстровано спільно з працівниками парку будиночки для комах «Готелі для корисних комах», власними руками діти створювали картини на зрізах із дерева за технікою «стрінг-арт». Також учні взяли участь у наукових квестах та іграх, за допомогою яких діти вивчали рідкісні види рослин та тварин, корисних комах саду та лісу, види тварин і рослин занесених до чорних списків, зокрема карантинні види.

Цього року учасники табору продовжили моніторинг якості води р. Дністер методом біоіндикації, який був проведений в 2017 році. Таким чином учасники навчилися проводити систематичні дослідження та вчилися аналізувати накопичені з роками дані. Безпосередньо школярі навчилися як правильно оформляти особисті спостереження та проведені наукові дослідження. Кожен з учасників отримав друковані матеріали для подальшого використання у власних шкільних дослідженнях: методики обліку рослинного та тваринного світу (облік рослинних угрупувань та популяцій, облікові картки опису тваринних популяцій); довідкову інформацію для геоботанічних досліджень; основних етапів виготовлення постійних препаратів; методики вивчення стану популяції рідкісного виду у природних умовах.

Кожен із днів мав насичену програму із безліччю екскурсій та польових виїздів, під час яких, шкільна молодь ознайомилась із основами екології, навчилися  самостійно приймати важливі для себе рішення в екологічному плані, розвинули активну громадську позицію, виховали бережливе ставлення до природних ресурсів. По завершенні програми учні отримали сертифікати про успішне проходження літнього екологічного табору «Summereco-camp» у 2018 році.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews