На Буковині відкрили ще один «Інклюзивно-ресурсний центр»

31.08.2018 21:08   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

На Буковині 31 серпня відбулося урочисте відкриття комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Кельменецької районної ради, який створено з метою підтримки дітей з особливими освітніми потребами.

У заході взяли участь перший заступник голови обласної державної адміністрації Михайло Павлюк, головний спеціаліст відділу інклюзивної, спеціальної, позашкільної освіти та виховної роботи Департаменту освіти і науки Чернівецької облдержадміністрації Оксана Гринюк, голова районної державної адміністрації Віталій Швець, голова районної ради Віктор Ілаш.

Михайло Павлюк привітав із знаковою подією для Кельменеччини присутніх дітей, які відвідуватимуть центр для занять, та їх батьків: «Переконаний, що фахівці новоствореного Центру докладуть максимум зусиль для становлення дітей як особистостей та їх самовдосконалення».

Яскравою та надзвичайно щирою літературно-хореографічною композицією «З любов’ю до дітей» вітали всіх присутніх вихованці дитячо-юнацького центру, які вручили символічні «долоньки дружби» та «співпраці» дітям та гостям.

Після урочистої церемонії відкриття закладу протоієрей Олег, настоятель церкви Почаївської Ікони Божої Матері смт. Кельменці, благословив всіх дітей на навчання.

Відтак, присутні мали змогу оглянути Центр, ознайомитися із облаштуванням кабінетів, а діти -  почастуватися смаколиками.

Новостворений інклюзивно-ресурсний центр розташований  в приміщенні Кельменецького дитячо-юнацького центру. У закладі створено комфортні умови для навчання та виховання дітей з особливими освітніми потребами, кімнати облаштовано меблями, необхідною технікою та обладнанням.

Фахівці інклюзивно-ресурсного центру забезпечуватимуть методичний,  психологічний,  дефектологічний,  логопедичний супровід дітей з особливими освітніми потребами, надаватимуть комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку та всебічну допомогу батькам. Центр має освітні осередки, зокрема, для занять лікувальною фізкультурою, іграми, куточок логопеда та відпочинку.

У 2018 році на облаштування Центру виділено 268,1 тис. грн., зокрема 200 тис. грн. – субвенція державного бюджету місцевим бюджетам, які спрямовано на придбання обладнання, 1,2 тис. грн. на оплату послуг (крім комунальних); 66,9 тис. грн. виділено з місцевого бюджету на закупівлю предметів, матеріалів та обладнання.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews