Статус «офіційно працюючих» отримали понад 14,3 тисяч буковинців

30.12.2018 14:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Про це інформує очільник Головного управління ДФС у Чернівецькій області Віталій Шпак. За його словами, порушення трудових прав громадян поки ще залишається поширеним явищем в діяльності бізнесу.

Однак, аби буковинці одержували прозорі прибутки та соціальний захист, а територіальні бюджети - податкові надходження, на Чернівеччині продовжують активно боротись з «хворобою» нелегальної трудової зайнятості. Так, впродовж січня – листопада  2018 року 14330 неоформлених найманих працівників вивели з "тіні", у порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість працевлаштованих зросла на  9516 осіб. Також 2673 краян зареєструвались підприємцями – платниками єдиного податку.

Така кількість працевлаштованих «робочих рук» свідчить про вагомий ефект від заходів із детінізації відносин у сфері зайнятості, які впродовж останніх місяців фахівці ДФС проводять спільно з представниками Держпраці та Пенсійного фонду – наголошує посадовець.

Однак, найчастіше переконати роботодавців у необхідності офіційного оформлення вдається під час перевірок. Так, з початку року співробітники фіскального відомства перевірили 80 юридичних та фізичних осіб-підприємців з питань виявлення фактів ухилень від оподаткування різного виду виплат, заробітної плати, видачі її за рахунок «тіньових» коштів.

За результатами цих заходів буковинські роботодавці зобов’язані заплатити  до бюджету 7,5 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб та 307 тис. грн. єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Віталій Шпак акцентує, рекомендую роботодавцям і найманим працівникам будувати свої стосунки винятково у правовому полі, з оформленням трудових відносин і сплатою всіх визначених законом платежів. Оскільки, нехтування та недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці може обходитися роботодавцю штрафними санкціями на значну суму.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews