Ця Рада ніколи не проголосує за скасування мажоритарки, - Наливайченко

22.05.2019 13:05   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Ця Верховна Рада ніколи не ухвалить три рішення: вона не скасує депутатську недоторканності, не скасує мажоритарку, і не дасть права українському народу відкликати депутатів.

Таку думку ефірі програми «ДокаZ з Олексієм Шевчуком« на телеканалі ZIK висловив політик, лідер Руху «Справедливість» Валентин Наливайченко.

Наливайченко вважає, що розпуск Верховної Ради України – правильне рішення Президента Зеленського, адже саме у Раді знаходиться найбільше «кодло корупції».

«Новий Президент розпочав з нового. Ми розуміємо, звідки ці метастази і ракові пухлини корупції йшли – з Верховної Ради. Брали вони гроші за голосування – брали. Навіть Онищенко написав книжку, де поіменно розказав про суми, а вони у доларах брали. Це і є докази корупції. А покарання за корупцію немає. То нарешті прийшов Президент, який сказав депутатам допобачення. Це і є покарання за корупцію», – зауважив політик.

Разом з тим Наливайченко додав: оскільки Україна демократична держава, депутати не можуть бути недоторканними. Та ця Верховна Рада, на думку Наливайченка, не зможе скасувати недоторканність.

«Ця Рада ніколи не ухвалить три рішення. Вона ніколи не ухвалить скасування недоторканності, бо серед депутатів є ті, що мають пожиттєво сидіти, ще й повернути у бюджет мільйони доларів, вона ніколи не скасує мажоритарку, бо з бюджету України на свої округи депутати розподіляли десятки мільйонів гривень. І третє – вона ніколи не дасть народу України права відкликати депутатів у разі корупції чи невиконання обов’язків. Ці три речі дають підстави новому Президенту діяти рішуче і чавити корупцію та її лігвище – нинішню Верховну Раду»,­– акцентував Валентин Наливайченко. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews