На Буковині викрили ділків, які «вирощували» ботів для російських хакерів (ФОТО)

08.04.2022 19:03   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

СБУ викрила на Буковині групу осіб, яка організувала функціонування мережі проксі-серверів. Завдяки такому інструменту користувачі можуть приховувати IP-адреси та анонімізувати свою діяльність у мережі інтернет.

Троє зловмисників налаштовували ці проксі-сервери, а потім здавали в оренду. Оперативники встановили, що в більшості випадків такі послуги надавались юридичним та фізичним особам рф, котрі в подальшому використовували їх для здійснення DDOS-атак, несанкціонованого втручання в українські інформаційні ресурси, поширення деструктивного контенту тощо.

Читайте також

На Буковині СБУ викрила начальника відділу Держприкордонслужби на отриманні хабара від підлеглого

Окрім цього, правопорушники налагодили механізм реєстрації, наповнення та продажу громадянам держави-окупанта фейкових акаунтів у соціальній мережі «Вконтактє», які можуть використовуватись для функціонування ворожих «ботоферм».

Кошти за свої оборудки ділки отримували та переводили в готівку за допомогою заборонених на території України платіжних систем «Qiwi» та «WebMoney».

Триває слідство.

Заходи з викриття протиправної діяльності здійснювали оперативники СБУ в Чернівецькій області спільно з відділом протидії кіберзлочинам Нацполіції за процесуального керівництва Чернівецької окружної прокуратури.

Кібер. Фото СБУ

 

Кібер. Фото СБУ

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews