Чому у Чернівцях не запрацювала Агенція розвитку за створення якої депутати проголосували торік у липні

16.08.2024 11:02   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У міськраді пояснюють це тим, що у бюджеті не передбачили грошей на цей підрозділ, а також дотримуються вказівки щодо економії бюджетних грошей.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді, пише  Суспільне.

У відповіді йдеться, в умовах воєнного стану пріоритетними напрямками, на які спрямовують гроші, є підтримка військових та забезпечення роботи стратегічно важливих комунальних підприємств. Також є законодавчо не врегульовані питання щодо роботи Агенції, зокрема щодо умов оплати праці працівників.

Водночас, якщо з'явиться можливість створення Агенції за позабюджетні гроші — коштом міжнародних проєктів, грантів чи фондів — то питання про створення розглянуть знову.

У липні 2023 року 25 депутатів міської ради проголосували за створення Агенції розвитку. Агенція потрібна, щоб брати участь у міжнародних проєктах та спрямовувати гроші на заходи, які не може втілювати міський департамент розвитку.

В Агенції регіонального розвитку зможуть залучати інвестиції, співпрацювати з міжнародними організаціями та допомагати міським комунальним підприємствам розробляти проєкти, щоб залучати гроші для розвитку, розповідав у коментарі Суспільному директор міського департаменту соціально-економічного розвитку Сергій Бостан.

За його словами, "Агенція розвитку" не дублюватиме повноваження міського департаменту соціально-економічного розвитку, бо комунальна установа матиме більше самостійності в управлінні проєктами. Бостан говорив, що такі агенції є в багатьох інших містах.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews