На Буковині стартувала «Школа громадської активності «Молодь нації» (Фото)

02.06.2018 08:44   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Першого червня розпочався триденний семінар-тренінг «Школа громадської активності «Молодь нації» для учнів старших класів з вадами слуху та мовлення.

Захід проводить управління молоді та спорту обласної державної адміністрації спільно з благодійною організацією «Благодійний Фонд «ПроОсвіта» на базі оздоровчого комплексу «Дністер Плюс».

Завдання проекту:

- ознайомити учасників з ідеєю Об’єднаної Європи;

- розширити кругозір учасників стосовно проблем та перешкод на шляху - євроінтеграційних процесів;

- заохотити до використання можливостей для самореалізації й саморозвитку української молоді, які надає ЄС (формальна/неформальна освіта);

- висвітлити і популяризувати знання про євроінтеграцію України та її взаємовідносин з ЄС;

- засвоїти умови подорожей до ЄС у рамках лібералізованого візового режиму;

- підвищити рівень обізнаності учасників щодо європейських цінностей;

- сприяти громадській активності учасників проекту;

розвинути критичне мислення в учасників проекту з метою формування свідомої, незаангажованої молоді;

Актуальність проекту полягає у тому, що Європейський Союз сьогодні – це надзвичайно впливове об’єднання держав, яке має потужний вплив на міжнародній арені у всіх сферах: політичній, економічній, фінансовій, юридичній, соціальній і навіть військовій.

ЄС надав неоціненну допомогу нашій державі, реалізував багато проектів в Україні та профінансував чималу кількість ініціатив інститутів громадянського суспільства.

Про ЄС мають знати підростаюче покоління, якому в майбутньому доведеться піклуватися про нашу країну та її розвиток. Інформувати про настільки важливого партнера України як ЄС, варто ще зі школи, щоб учні мали достатньо знань та вміли їх ефективно використовувати (під час професійних дискусій, участі в інших освітніх проектах чи поїздках на навчання закордон тощо).

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

null
 

 

null
 

 

null
 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews