Дороги, туризм і транспорт - найболючіші проблеми Чернівців

04.07.2018 17:15   Джерело: АСС
Опубліковано : Буковинський Новинар

Принаймні так вважають студенти. Кажуть, ці напрямки потребують професійного втручання і швидкого вирішення.

Студентська республіка традиційно проводить оргдіяльнісну гру, де активні студенти намагаються знайти вирішення важливих проблем України та рідного міста. Цього року тема дуже актуальна – «Як досягти прогресу та миру на Буковині».

Організаційно-діяльнісна гра (далі ОДГ) допомагає молоді розвивати мислення, додає самосвідомості та формує громадянську позицію. Студенти працювали в кілька етапів. Спершу визначили актуальні проблеми нашого міста, серед яких виділили погану роботу комунальних служб, недорозвинену туристичну інфраструктуру міста та проблеми з транспортом. Загалом вони виділили понад десяток проблем, які потребують швидкого вирішення.

«Сценарій ОДГ щороку надсилають з Києва, - розповіла організатор оргдіяльнісної гри Анастасія Павлюк. – Моя справа була його адаптувати під регіональні умови і зробити максимально цікавим для учасників. Цьогоріч гра була легкою, було не так багато пленумів, проте результати у нас дуже гарні. Ми визначили проблеми регіону, обрали шляхи їх вирішення, створили людину «нового типу» і визначили чого її треба навчити і як виховати».

Анастасія Павлюк зазначила, що їй дуже сподобався рівень підготовки учасників. Працювали над пошуком шляхів вирішення проблем Чернівців протягом ночі, але результати були цікавими. До прикладу, для боротьби з хабарництвом запропонували створити антикорупційну комісію на місцевому рівні, а також навчати чернівчан ще змалечку, що брати і давати хабарі – це неприйнятно. 

Більшість студентів, які брали участь в ОДГ, увійшли до складу Магістрату і в серпні 2018 року представлятимуть Чернівці на Всеукраїнській Студреспубліці. 

Ксенія Філяк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: АСС