Буковина - одна з кращих щодо освоєння бюджетних коштів

06.07.2019 07:19   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

популярне


Четвертого липня відбулася відео-конференція Міністерства аграрної політики та продовольства України щодо питання збору врожаю ранніх зернових і зернобобових культур та державної підтримки АПК у 2019 році.

Участь у селекторній нараді взяла і Чернівецька область, яку представляв Департамент агропромислового розвитку ОДА.

В.о. Міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева проаналізувала хід проведення жнив ранніх сільгоспкультур в Україні та надання аграріям фінансової підтримки по державних програмах.

Також Ольга Трофімцева повідомила, що в Україні вже зібрано ранні зернові та зернобобові культури на площі понад 2,5 млн. га і це складає близько 26% їх посівів.

Виконуюча обов'язки Міністра зосередила увагу на складних погодно-кліматичних умовах, що склались в поточному році, та відмітила негативні наслідки негоди в окремих областях України у період з 2 по 3 липня 2019 року, внаслідок чого було нанесено значних збитків посівам сільгоспкультур, у т.ч. у Чернівецькій області. З огляду на це, Ольга Трофімцева наголосила на необхідності врегулювання питання щодо страхування аграріями  посівів сільгоспкультур.

Під час відеоконференції також обговорювались питання продовольчої безпеки, зокрема формування балансів зерна, змін у законодавстві щодо розподілу класів зерна, тарифів на електроенергію для сільгоспвиробників, ліцензування оптової (роздрібної) торгівлі пальним та зберігання сільгосптовиробниками пального, надходження коштів за утримання молодняку ВРХ та перерозподілу коштів між областями по програмах державної підтримки та інші.

У рамках селектору, Чернівецьку область відмітили як одну із кращих щодо освоєння бюджетних коштів за надання фізичним особам спеціальної бюджетної дотації за вирощування молодняка ВРХ по програмі державної підтримки галузі тваринництва. З цього напрямку на Буковині освоїли близько 90% державних коштів.

За матеріалами ЧОДА
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews