За рік наші переслали з Польщі майже 100 млрд

23.04.2018 15:15   Джерело: Ровесник News
Опубліковано : Буковинський Новинар

Українські трудові мігранти у Польщі є одними з лідерів за кількістю грошових переказів. Вони допомагають розвивати не лише польську, а й українську економіку, - пише Ровесник News.

Про це сказав Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Ян Пекло, пише УНН.

“Українці в Польщі є найчисленнішою групою іноземців, які є лідерами у статистиці за кількістю в’їздів до Польщі, проживання в країні, працевлаштування та навчання в Польщі, а також серед тих, хто звертається з проханням отримання польського громадянства. Перебування працівників з України в Польщі відрізняється від інших усталеною міграційною мережею з легким доступом до ринку праці, географічною та культурною близькістю і потребами польського ринку праці”, – сказав посол.

За його словами, працівників з України цінують в Польщі.

“Вони допомагають розвитку польської економіки, але трудова міграція є явищем, корисним і для України. Українці надсилають заощадження своїм родинам в Україні. Таким чином, за минулий рік з Польщі в Україну було перераховано майже 100 млрд гривень”, – підкреслив він.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Ровесник News