Буковинців каратимуть за самовільне підключення до лінії електропередачі

18.06.2018 09:11   Джерело: 0372.ua
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Працівники «Чернівціобленерго» попереджають: якщо у споживача є порушення - фахівці його обов’язково виявлять, це лише питання часу. Про це розповів начальник Чернівецького РЕМу Борис Вакарчук.

«Енергетикам відомі усі способи, до яких вдаються крадії електроенергії. Компанія забезпечена необхідним сучасним технічним обладнанням, яке виявляє несанкціоноване втручання в роботу приладів обліку, а працівники мають чималий досвід у виявленні порушень», – зауважує Борис Вакарчук.

Також про крадіжки енергетикам повідомляють сусіди чи небайдужі люди.

«Нещодавно на гарячу лінію зателефонував чоловік і повідомив, що сусід закинув провід на лінію електропередачі та "провів" собі електроенергію. Такі дії не лише безглузді, вони наражають на небезпеку не лише "умільців", але й випадкових перехожих», - продовжив Борис Вакарчук.

У «Чернівціобленерго» зазначають, що щоденно проводять аналіз споживання електроенергії і рейдові перевірки для виявлення крадіїв електроенергії. Тому радять споживачам, не займатися сумнівною «економією», бо штраф може сягати десятки тисяч гривень.

Крім того, за самовільне підключення до електромережі, втручання в роботу приладів обліку чи споживання електроенергії поза обліком передбачено цивільну, адміністративну та кримінальну відповідальність. 

Якщо помітили несанкціоноване втручання в електромережу, підозрілі підключення або вам стало відомо про роботу подібних пристроїв, телефонуйте за номерами телефонів: (0372) 58-49-19 або (0372) 58-49-99.

За матеріалами https://www.0372.ua 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 0372.ua