Одружуються попри війну: на Буковині восени зареєстрували понад 900 шлюбів

12.12.2022 07:27   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Попри війну, українці закохуються і одружуються. Цієї осені в Івано-Франківській, Закарпатській, Тернопільській та Чернівецькій областях з’явилося 5 996 нових сімей.
 
Про це інформує Південно-Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції.
 
Так, на Буковині зареєстрували 908 шлюбів, 86 з яких – за добу.
 
Нагадуємо, що Кабінет Міністрів України спростив укладення шлюбів під час воєнного стану. Зокрема, термін реєстрації скорочується у зв’язку з безпосередньою загрозою для життя.
 
Окрім того, в умовах воєнного стану наречені можуть одружуватися онлайн, якщо хтось із них або обоє – військовослужбовці. Уряд дозволив реєструвати шлюби з військовослужбовцями без їхньої присутності. У таких випадках наречений(наречена) подає заяву про державну реєстрацію шлюбу безпосередньому командиру (керівнику), який засвідчує справжність підпису на заяві та забезпечує її передачу до відділу державної реєстрації актів цивільного стану. Така заява одночасно є підтвердженням згоди на шлюб.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews