1-річний чернівчанин, який проковтнув магніти, досі в реанімації

14.07.2018 18:15   Джерело: Погляд
Опубліковано : Буковинський Новинар

На початку липня у міській дитячій лікарні було невідкладно прооперовано однорічного чернівчанина. Хірурги витягли з кишківника дитини шість магнітних кульок. Коли родичам хлопчика продемонстрували, що стало причиною біди, ті зізналися, що підозрювали це з самого початку, бо побачили, що кудись поділися кульки-магніти. З незрозумілих причин рідні не повідомили про це лікарям. Тож спочатку медики вирішили, що в однорічного пацієнта із сильним болем у шлунку – апендицит. Лише під час операції хірурги з’ясували, від чого у дитини ще з кінця червня – розлади роботи шлунково-кишкового тракту.

– Під час операції з’ясувалося, що у кишечник дитини потрапили шість кульок-магнітів. Будучи у різних петлях тонкого кишківника, досить потужні магніти міцно склеїлися між собою. У місцях з’єднань утворилися розриви, через які вміст кишечнику потрапив до черевної порожнини, спричинивши гостре запалення, – розповідає хірург Чернівецької міської дитячої клінічної лікарні Сергій Бабич.

За словами заступника головного лікаря Чернівецької міської дитячої клінічної лікарні Ірини Регульської, маленький пацієнт досі перебуває в реанімації, його стан поліпшується, він вже почав їсти.

Пані Ірина переконана, якби рідні хлопчика одразу розповіли лікарям про свої побоювання, що ймовірно дитина проковтнула магніти, то медики б призначили послаблюючі. Звичайно, довелося б робити ревізію петель кишківника. Але не було б такого важкого ускладнення, коли в кишківнику уже утворилися дірки.

Нагадаємо, рівно рік тому іграшка-магніт спричинила перфорацію кишківника майже півторарічної дівчинки у Заставнівському районі. Тоді хірургам довелося видалити дитині частину кишки.

Ольга ШУПЕНЯ

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Погляд