124 земельні ділянки площею понад 62 га на Буковині перебувають у власності 79 громадян росії

03.07.2023 11:30   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

На даний час судами задоволено позови прокуратури про припинення права власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення площею 5,4 га, які належали громадянам рф.

На підставі опрацьованої упродовж цього року інформації, встановлено що на території Чернівецької області 124 земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею понад 62 га перебувають у власності 79 громадян рф, що є грубим порушенням українського законодавства, - пише buknews.com.ua.

 
Так, згідно з Конституцією України, земля є основним національним багатством та об’єктом права власності Українського народу. Відповідно до ст. 81 Земельного кодексу України, землі сільськогосподарського призначення, прийняті у спадщину іноземними громадянами, а також особами без громадянства, протягом року підлягають відчуженню.
 
Зважаючи на те, що всупереч зазначеним нормам, громадяни рф не здійснили відчуження вказаних земельних ділянок, прокурори звертаються до суду та наполягають на їх конфіскації.
 
На даний час судами задоволено позови прокуратури про припинення права власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення площею 5,4 га, які належали громадянам рф.
 
У задоволенні одного позову до громадянина російської федерації судом відмовлено з тих підстав що «державою Україна не було забезпечено реальної законодавчої можливості виконати свої обов’язки по відчуженню спірної земельної ділянки протягом одного року з моменту переходу права власності в умовах оголошеного в Україні воєнного стану».
 
На вказане рішення обласною прокуратурою готується апеляційна скарга.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews