У Чернівцях почнуть штрафувати пільговиків без транспортної картки

30.07.2023 12:20   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

З 1 серпня контролери Чернівецького тролейбусного управління перевірятимуть валідацію транспортних карток у пільговиків.

Ті, у кого не буде пільгової транспортної картки й вони не подали заявку на її отримання, мають оплатити проїзд. Якщо цього не зроблять, їх будуть штрафувати.

Про це повідомили у Чернівецькому тролейбусному управлінні, - пише "Молодий буковинець".

У комунальному транспорті проїзд здійснюється за наявності та валідації пільгової транспортної картки. Якщо її немає, або не завалідували, це вважається безквитковий проїзд. За це передбачено штраф.

У Чернівцях більш як 31 тисяча пільговиків вже отримали транспортну картку та успішно валідують її в тролейбусах та пільгових автобусних маршрутах.

Усі, хто подавав заявки на виготовлення проїзного до 3 липня, уже можуть їх отримати у центральному відділі ЦНАПу. Щоб отримати свою картку необхідно, взяти із собою паспорт, ідентифікаційний код, пільгове (пенсійне) посвідчення.

Також подати заявку на виготовлення пільгової транспортної картки можуть внутрішньо переміщені особи, які живуть на території Чернівецької ОТГ. Це можна зробити онлайн на сайті Чернівецького тролейбусного управління або особисто у центральному відділенні ЦНАПу за адресою: вул. Героїв Майдану, 7. Треба із собою мати паспорт, ідентифікаційний код, пільгове (пенсійне) посвідчення, довідку ВПО. Про готовність транспортної картки "Пільгова" повідомляють за допомогою смс.

Пільгові транспортні картки для безкоштовного проїзду можуть отримати ті, хто працює або фактично проживає на території Чернівецької територіальної громади. Для цього необхідно мати довідку з місця роботи або акт про фактичне місце проживання.

Окрім тролейбусів, за пільговою транспортною карткою пільговики можуть їздити безплатно на пільгових автобусних маршрутах №6,8,9,15. Обмежень щодо кількості пільговиків немає, але обов’язкова умова – валідація транспортної картки "Пільгова".

"Пільговики з сіл мають можливість їздити безоплатно, якщо громада уклала договір на відшкодування пільгового проїзду своїм мешканцям. Наразі це вже зробила перша громада – Чагорська. Її пільговики вже подають заявки у своєму центрі надання адміністративних послуг. Дя усіх інших пільговиків із сіл проїзд - платний", - повідомили у ЧТУ.

У ЧТУ наголошують, що пільгове посвідчення не можна використовувати як альтернативу транспортній картці "Пільгова". Тому пільговиків закликають подавати заявки на оформлення транспортної картки. Якщо заявку на реєстрацію подали, але її ще не отримали, то контролери бачитимуть це у системі й не штрафуватимуть за безквитковий проїзд.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews