Чотири підземні смітники за мільйон планують встановити на Руській у Чернівцях

06.08.2023 12:03   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
У Чернівцях на вулиці Руській, 236 планують встановити чотири підземні смітники на території мікрорайону “Сонячне містечко”. Вартість облаштування становитиме понад один мільйон гривень.
 

Про це йдеться у тендері на Prozzoro.

Проєкт з облаштуванням підземних смітників на вулиці Руській, 236 переміг у Бюджеті участі у 2021 році, але через повномасштабне вторгнення його відтермінували, сказала у коментарі Суспільному головна спеціалістка відділу комунікацій міськради Дана Кошова. Також зросла вартість облаштування — з понад 400 тисяч гривень до понад одного мільйону гривень.

Облаштування відтермінувалось й через те, що фінансування цього проєкту по Бюджету участі не повинне перевищувати одного відсотка від загального міського бюджету, каже Кошова.

- Змінили ціну 13 липня назасіданні експертної групи із Бюджету ініціатив чернівчан. Тоді комісія проголосувала за збільшення кошторису для цього проєкту. Здорожчали і матеріали, і роботи, і обладнання, і обслуговування. Якщо порівнювати ціни з 2021 роком, то можна сміливо сказати, що зараз все подорожчало мінімум удвічі, — каже Кошова.

Смітники облаштують за таким же проєктом, як поблизу кінотеатру "Чернівці" та на вулиці Комарова. За словами Кошової цими смітниками зможуть користуватись не лише жителі "Сонячного містечка", але й сусідніх районів.

Наразі оголосили тендер на облаштування підземних смітників, заявки учасників прийматимуть до 10 серпня. Згідно з тендером, роботи планують завершити до кінця березня наступного року.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews