У Чернівецькій області відкрили 40-й Центр надання адмінпослуг (ФОТО)

15.08.2023 15:28   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Розмістили його на першому поверсі Веренчанської сільської ради. Приміщення відремонтували за кошти місцевого бюджету. На роботи витратили 1,5 млн. грн. У центрі надаватимуть майже 200 адміністративних послуг.

Більшість ЦНАПів — інклюзивні. Їх створено за стандартами ЄС, відповідно до яких враховуються інтереси осіб з інвалідністю. У 9 центрах, окрім стандартних послуг, можна скористатися паспортними послугами, у 2-х працюють сервісні центри МВС, де проводять реєстрацію транспортних засобів та посвідчення водія. Невдовзі послуги МВС можна буде отримати ще в 5 громадах.

Наявність ЦНАПів робить державні послуги швидкими, якісними та зручними для всіх громадян. Лише за перше півріччя 2023 року ЦНАПи області надали майже 174 тисячі послуг.

ЦНАПи планують відкрити у всіх громадах області.

- У травні цього року дав доручення головам 13-ти територіальних громад Чернівецької області: Боянської, Банилівської, Брусницької, Веренчанської, Заставнівської, Горішньошеровецької, Лівинецької, Кадубовецької, Карапчівської, Конятинської, Петровецької, Сучевенської, Тарашанської – із завданням створити ЦНАП та закупити необхідне обладнання для забезпечення надання адміністративних послуг. У деяких громадах ЦНАПи вже запрацювали, відкриття в інших заплановано до кінця 2023 року, - каже начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк.

З 1 січня 2024 року 100% мешканців області будуть забезпечені доступними адмінпослугами у тих громадах, де вони проживають.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews