У Чернівецькій області 80 відсотків шкіл розпочнуть навчальний рік офлайн, решта працюватиме у змішаному форматі

30.08.2023 09:15   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

В області учні 274 закладів загальної середньої освіти навчатимуться очно, у змішаному форматі працюватимуть 66 закладів. 341 заклад дошкільної освіти працюватиме офлайн, 30 – змішано, 2 - дистанційно.

Очна форма навчання буде у 17 закладах вищої освіти, у 11 – змішана. Всі заклади профтехосвіти працюватимуть у офлайн-форматі.

Для проведення навчання офлайн необхідні такі умови:

Наявність укриття в закладі освіти – це базова вимога. Укриття мають бути в кожному начальному закладі, де навчання проходить офлайн, або у безпосередній близькості до нього та розраховані на всіх учасників навчального процесу. Такі споруди також мають відповідати нормам інклюзії. Якщо неможливо забезпечити укриття для усіх – навчання може проводитися в декілька змін.

Мають бути створені запаси води, медикаментів, необхідного обладнання та інших матеріалів.

У випадку повітряної тривоги в регіоні освітній процес буде перерваний та за можливості продовжений в укритті до завершення тривоги.

Наразі тривають ремонтні роботи з облаштування укриттів у 8 закладах. Відремонтовані сховища матимуть: Банилівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені Івана Діяконюка (Банилівська сільська рада, Вижницький район); Вашківецький заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів (Вашківецька міська рада, Вижницький район); Путильський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів (Путильська селищна рада); Шировецький ліцей (Недобоївська сільська рада, Дністровський район); Новодністровська гімназія; Глибоцький ліцей (Глибоцька селищна рада); Мамаївський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів; Чернівецький ліцей №13 (Чернівецька міська рада).

- Вчергове наголошую! І під час навчального процесу, і коли дітей у закладі освіти немає, а присутній лише персонал закладу, у випадку повітряної тривоги - усі повинні спускатися до укриття. Дбайте про себе та наше майбутнє. Безпека – понад усе, - зазначив начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews