Заготовляють лісове насіння, піклуються про птахів, звірів і мурах: на Буковині діє вісім учнівських лісництв (ФОТО)

18.10.2023 20:38   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Понад 40 учнівських лісництв працює у Подільському лісовому офісі ДП "Ліси України". Переважна частина на Хмельниччині - 32, на Буковині - 8. Ще одне шкільне лісництво є на Тернопільщині, у Чортківській філії. Навчаються лісівничій справі орієнтовно 1300 дітей.
 
Учнівські лісництва – це традиційна та дієва форма залучення молоді до охорони природи. Таким чином лісівники навчають дітей любити та поважати ліс, знати його особливості та вміти за ним доглядати.
Для дітей лісівники облаштовують класи, де проводять лекції та досліди. Відкривають музеї, екологічні стежки. Адже навчання має бути цікавим і різноматіним.
 
Чим займаються учні? Під керівництвом лісничих та керівників вони заготовляють лісове насіння, вирощують сіянці, висаджують дерева, створюють власні парки та сквери, піклуються про птахів, звірів і мурах.
 
 
Також учні займаються науково-дослідницькою роботою з вивчення біологічних особливостей лісових дерев і чагарників, трав’янистих рослин, представників тваринного світу, рідкісних та зникаючих видів занесених до Червоної книги України, проводять моніторинг стану лісових насаджень та різні експерименти.
 
Робота в учнівському лісництві мотивує дітей до вибору майбутньої професії. Велика кількість його випускників сьогодні працює у лісовій сфері. 
 
Учнівське лісництво. Фото Ліси України

Учнівське лісництво. Фото Ліси України

Учнівське лісництво. Фото Ліси України

Учнівське лісництво. Фото Ліси України

Учнівське лісництво. Фото Ліси України
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews