2500 доларів за оренду землі: на Буковині депутата від ОПЗЖ підозрюють в отриманні хабаря

31.10.2023 12:17   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Чернівецькій області депутата місцевої ради, обраного від партії "ОПЗЖ" підозрюють в отриманні хабаря. Ймовірно він за 2500 доларів обіцяв допомогти з орендою земельної ділянки представнику мобільного оператора.

Про це повідомили на Facebook-сторінці обласного управління Служби безпеки.

За інформацією прокуратури, чоловік був депутатом VIII скликання Сторожинецької міськради, обраним від партії "ОПЗЖ". Також був членом земельної комісії. Ймовірно він пообіцяв допомогти з документами на оренду земельної ділянки для будівництва вежі мобільного зв’язку. За це вимагав від представника мобільного оператора 2500 доларів.

До цього залучив свого 33-річного знайомого з Чернівецького району як посередника – він вів перемовини з орендарем щодо передачі грошей та безпосередньо отримав їх. Частину грошей чоловік передав депутату.

Правоохоронці вилучили ці гроші під час обшуків. Також чоловіків затримали.

Депутату та його спільнику повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою. Санкція статті передбачає позбавлення волі від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews