Чернівці отримають 20 тролейбусів-"гармошок" і нову контактну мережу

03.03.2021 11:52   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

У відповідь на публічні звинувачення щодо відсутності Чернівців в переліку міст, яким за урядовою програмою планують закупити громадський транспорт заступник міського голови Євгеній Маховіков повідомляє, що тролейбуси будуть.

- Проєкт з Європейським інвестиційним банком розбитий на декілька фаз, і зараз розпочалася закупівля транспорту по першій, яка стартувала наприкінці 2016-го, і де дійсно Чернівців не було, - каже він. -  Але у середні 2020-го було ініційовано проєкт “Міський громадський транспорт II” на суму 200 млн євро, куди ми потрапили. Подана заявка на 20 зчленованих (у народі “гармошка”) низькопідлогових тролейбусів з автономним ходом. І як вишенька на торті – будівництво нової ділянки контактної мережі довжиною 6.4 км., яка з’єднає вул. Січових Стрільців з Хотинською. Чекаю, коли всі зможуть доїхати на “Калинку” на величезній новенькій “гармошці”. Над чим зараз активно працюємо в Раді, бо громадський транспорт для чернівчан – одне з найважливіших питань. Інформація про те, що Чернівці включені до переліку міст-учасників проєкту «Міський громадський транспорт України ІІ» опублікована 25 жовтня 2020 року на Урядовому порталі. Відстежувати стадії проєкту можна за посиланням: https://proifi.gov.ua/projects/273256053?fbclid=IwAR16yQifR7p1e24ro967WAE-5Ncpq64ZwspW4F207uKb9rSLyCGDGDtAiRU


 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews