У міському ЦНАПі чернівчани зможуть оформити біометричні паспорти та ID-картки

19.06.2018 18:15   Джерело: Чернівецький промінь
Опубліковано : Буковинський Новинар

З 18 червня у міському ЦНАПі чернівчани можуть оформити паспорт громадянина України у формі ID-картки та біометричний паспорт для виїзду за кордон, повідомляє прес-служба Чернівецької міської ради.

Як зазначив мер Олексій Каспрук, дві робочі станції, які придбали та підключили до каналів конфіденційного зв’язку, коштували міському бюджету понад 765 тисяч гривень. 

Автоматизовані робочі місця забезпечені необхідним програмним продуктом, адміністратори ЦНАПу пройшли навчання для роботи на новому обладнанні.

У міському ЦНАПі чернівчани зможуть оформити біометричні паспорти та ID-картки

У міському ЦНАПі чернівчани зможуть оформити біометричні паспорти та ID-картки

У ЦНАПі чернівчанам надаватимуть наступні адміністративних послуг:

– оформлення і видача паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм (вперше після досягнення 14-річного віку);

– оформлення і видача паспорта громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм;

– оформлення і видача паспорта громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм, у зв’язку з обміном у разі:

1) зміни інформації, внесеної до паспорта для виїзду за кордон;

2) виявлення помилки в інформації, внесеній до паспорта для виїзду за кордон;

3) закінчення строку дії паспорта для виїзду за кордон;

На кожну адміністративну послугу Управління ДМС України у Чернівецькій області розробило інформаційні картки, які оприлюднені на сайті ЦНАПу. В них описані законодавчі підстави та перелік документів для отримання адміністративної послуги.

Організація співпраці ЦНАП міської ради з міським відділом УДМС у Чернівецькій області виглядатиме наступним чином: адміністратор ЦНАП оформляє заяву-анкету на підставі поданих документів, отримує біометричні дані (відцифровані відбитки пальців рук, фотозображення та підпис) та передає дану інформацію електронним способом та на паперових носіях до міського відділу УДМС у Чернівецькій області. Там отриману інформацію опрацьовують і направляють у ДП «Поліграфкомбінат Україна» для остаточного ухвалення рішення і виготовлення документів. Готові паспорти заявник отримує в ЦНАПі. Перевірка стану розгляду заяви-анкети здійснюється заявником на сайті Державної міграційної служби України.

Оформлення і видача паспорта громадянина України у формі ID – картки вперше після досягнення 14-річного віку є безкоштовним.

За оформлення та видачу паспорта громадянина України для виїзду за кордон стягуватимуть адміністративний збір у розмірі:

- 810. 32 грн. – терміновий;

- 557. 32 грн. – нетерміновий.

На прийом до адміністратора ЦНАП для отримання вказаних послуг можна буде записатись попередньо за телефоном

050 90 93 з 9.00 до 13.00 години. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Чернівецький промінь