У національному природному парку «Хотинський» проведено другу природничу школу «Екоклас-2018»

19.06.2018 20:23   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

З 11 по 15 червня 2018 року в національному природному парку «Хотинський» проведено другу природничу школу «Екоклас-2018» для старшокласників Хотина.

Упродовж п’яти днів відбувалися заняття за темами: «Жити в стилі ЕКО», «Світ гідробіології», «Царство: зелені рослини», «Шлях води у наш дім», «Бути екотуристом».

Кожен день проведений в екокласі був пізнавальним. Учасники отримали щоденники спостережень, які містили цікаву інформацію та факти, різноманітні анкети й тести. Наприклад, за допомогою спеціальної анкети можна було визначити, який екологічний слід кожен з нас залишає на планеті; довідатися скільки води ми використовуємо щодня, як правильно потрібно сортувати сміття тощо.

Під час занять з гідробіології діти вивчали п’явок, кільчастих червів, водяних осу й кліща, личинки бабки, мальків бичка й судака. Дізналися, що мешканці водойм різним чином реагують на забруднення. Реакція може полягати у наявності чи відсутності виду, значеннях чисельності особин окремого виду тощо. Існує група дуже чутливих організмів, які у разі забруднення водойми першими зникають зі складу її населення. Це індикатори чистої води. І навпаки, є група видів, які пристосовані до життя в дуже забруднених водоймах. Вони не тільки почувають там себе цілком комфортно, але і не можуть жити у чистій воді.

Не менш захопливою стала експедиція «Царство: зелені рослини», в ході якої проведенопрактичний майстер-класз формування та зберігання гербарію. Під час екскурсії на Хотинському водоканалі дізналися про роль води у природі та житті людей,побачили процес підготовки води, яку водоканал подає в домівки жителів міста. Оглянули лабораторію, де здійснюється контроль складу та властивостей води, потім ознайомлювалися з процесом її очищення.

Узавершальний день природничої школи «Екоклас-2018»діти стали учасниками тренінг-гри «Основи орієнтування під час екскурсій за допомогою компасу». Крім цього,почули як правильно розвести вогнище на природі, як бути якщо заблукали у лісі без компаса та які рослини можна їсти в поході.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews