The Guardian: чоловік втік із обложеного Маріуполя, пропливши через Азовське море

08.04.2022 18:18   Джерело: CvNews
Опубліковано : Пилип Пухарєв

Британське видання The Guardian присвятило статтю Дмитру Юріну з Маріуполя. Чоловік втік із оточеного російськими військами міста, пропливши вздовж узбережжя Азовського моря.

Дмитро жив неподалік маріупольського драмтеатру, який 16 березня окупанти обстріляли ракетами. Чоловік прийшов на допомогу людям, що ховалися в укритті театру та опинилися під завалами: “Я бачив тіла та частини тіл. Спочатку я витягнув жінку, потім дівчинку, потім ще одного хлопчика. Всі мали поранення. Нога хлопця не рухалася. Він кричав. Мої руки тряслися. Я був весь у крові”.

Кілька днів опісля Дмитро разом із матір’ю переховувався від обстрілів у гаражі. Поки не зрозумів, що із Маріуполя треба вибиратися.

Юрін з дитинства займався рибальством із батьком і добре знає місцеве узбережжя. Тому вирішив тікати через море. Чоловік взяв із собою лише плавальний костюм та знаряддя і 4 п’ятилітрові пластикові пляшки. У воді він провів дві з половиною години.

null
Фото з мережі Інтернет

–Мої зуби цокотіли від холоду. Я ховався за пляшками, щоб ніхто не помітив мене з берега, – розповів Дмитро британському журналісту.

Маріуполець доплив до села Мелекіне. Суходолом він дістався до окупованого Бердянська, звідки зміг евакуюватися на територію поза зоною бойових дій.

Маріупольський плавець. Фото з мережі Інтернет

Бої за Маріуполь між російськими окупантами та ЗСУ тривають від першого дня війни, 24 лютого. Місто зазнало значних руйнувань та жертв серед цивільного населення. Воно досі перебуває в облозі загарбників. 21 березня ворожа армія запропонувала меру Петру Андрющенку здати місто, на що він публічно відповів зі своєї фейсбук-сторінки: “Х***й вам, а не Маріуполь”.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews