Чернівецька область виділила 6 млн грн на відновлення деокупованої громади на Херсонщині

10.09.2023 12:31   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

З бюджету Чернівецької області виділили 6 мільйонів гривень на відбудову деокупованої громади на Херсонщині. За ці гроші відновлюють пошкоджені внаслідок бойових дій будинки у селі Зарічне.

Про це повідомив начальник обласної військової адміністрації Руслан Запаранюк у Facebook.

За його інформацією, Буковина перерахувала до бюджету Херсонської області 4 мільйони гривень допомоги. За ці гроші куплять будівельні матеріали та оплатять роботу будівельників, які відновлюють пошкоджені внаслідок бойових дій будинки у селі Зарічне Високопільської селищної громади.

Раніше, у червні, на ці потреби з обласного бюджету перерахували 2 мільйони гривень.

Село Зарічне Херсонської області під час тимчасової окупації перебувало на лінії зіткнення – на одному березі річки були військові ЗСУ, на іншому – російська армія. До повномасштабного вторгнення там проживали понад шість сотень людей, наразі кількість жителів села становить орієнтовно 150.

Під час обстежень села фахівці виявили 112 житлових будинків, які потребують відновлення, про це в етері Українського радіо.Чернівці розповідав заступник начальника обласної адміністрації Олександр Янков. Через бойові дії майже в кожному будинку пошкоджений дах.

Відбудова усіх житлових будинків вартує 90 мільйонів гривень. Такої суми в обласному бюджеті немає, тому шукають міжнародні організації, які могли б додатково профінансувати роботи.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews