У Чернівцях оголосили тендер на капремонт частини вулиці Заньковецької

30.10.2023 23:23   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Сума ремонту понад 48 мільйонів гривень.

У Чернівцях оголосили тендер на капремонт вулиці Заньковецької та облаштування там пішохідної зони. На ділянці від вулиці Конституційної до площі Філармонії замінять покриття, встановлять лавиці та нове освітлення. Роботи мають завершити до вересня 2024 року. Очікувана вартість становить понад 48 мільйонів гривень.

Про це йдеться у тендерній документації на платформі Prozorro.

Згідно з технічним завданням, на вулиці Заньковецької та перехресті із вулицею Конституційною мають розібрати та демонтувати попереднє покриття. Також підрядник має влаштувати нове покриття з гранітних плит та укласти тактильну плитку з натурального каменю. На вулиці мають розмістити лавиці, смітники та велосипедну стоянку. Для дерев на вулиці мають передбачити пристовбурні решітки. Також мають встановити обмежувальні стовпчики та боларди.

На вулиці замінять мережі. Посадять декоративну калину "Бульденеж", барбариси, війник, луговик дернистий, кущі сеслерії, молінії, а також квіти мускарі та тюльпани Дарвіна.

Пропозиції на тендер можна подавати до 7 листопада 2023 року. Після цього мають обрати переможця. Очікувана вартість капремонту складає понад 48 мільйонів гривень.

Після капітального ремонту частина вулиці Заньковецької стане пішохідною. Це передбачено концепцією мобільного середмістя. Ідея цієї концепції полягає в тому, щоб з'єднати усі площі міста пішохідними зв’язками.

Проєкт реконструкції вулиці представили на Європейському тижні мобільності. Проєкт розробляли, відштовхуючись від наявних комунікацій.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews