Непримітно і тихо: як охоронна фірма зі Сторожинця кілька років поспіль виграє всі тендери

22.12.2023 19:00   Джерело: CvNews
Опубліковано : Буковинський Новинар

Коли Сторожинецька міська рада любить “подорожче”.

Останнім часом у Сторожинецькій міській раді, а саме - відділ освіти вирішили, що одна фірма з якою можна "порішати" державні гроші повинна завжди вигравати тендери щодо охорони освітніх закладів міста рта району.

Йдеться про співпрацю відділу освіти Сторожинецької міськради з однією із охоронних фірм ПП "СЛУЖБА ОХОРОНИ "ГЕТЬМАН" , яка вже минулого року під час воєнного стану все ж виграда вкотре тендер на надання послуг у державній установі.

null

Аналізуючи всі тендерні угоди впродовж останніх чотирьох років, можна прослідкувати чітку “ниточку” співпраці у неправомірному використанні держкоштів Сторожинецької міської ради у замовленні послуг з моніторингу сигналів тривоги та охоронних послуг. У виборі між нижчою ціною надання послуг від Державної служби охорони, яка мала б бути логічним переможцем торгів, Сторожинецька міськрада обирає фірму із завищеною ціною майже на 100 тисяч гривень та дозволяє вигравати тендер. Від слова - постійно.


"Замовник штучно, за спільною згодою з майбутнім переможцем обмежує коло учасників шляхом викладення тендерної документації на користь Учасника, який 4 роки поспіль є єдинним Переможцем по закупівлям охоронних послуг”, - кажуть учасники тендерів.

null

Але в цій історії є більш цікаві нюанси - постійні клієнти ПП "СЛУЖБИ ОХОРОНИ "ГЕТЬМАН", швидше за все наділи “рожеві окуляри” і не помічають, що впродовж вже скількох років їхні “охоронці” надають послуги охорони за завищеними цінами. А ось держкошти на це виділяються чималі.

До прикладу - Олесі Свінцицькій дуже подобається платити 1 400 000 гривень (132222 грн в місяць) за надання охоронних послуг, встановлення пультів охорони, таких же як і три роки поспіль. Державні кошти не шкода.

Надання послуг з поточного ремонту та технічного обслуговування локальних мереж, охоронної сигналізації - все той же Відділ освіти Сторожинецької міськради - тендер у 49 828 грн.

За свідченнями наших джерел міськрада Сторожинця свідомо розтрачає бюджетні кошти, організовуючи щороку нові тендери на встановлення нового обладнання. Чи не є це прямим порушенням закону?

“Це продовжується давно. Проте, коли в країні йде війна, люди не можуть  адекватно оцінювати витрати держорганізаціями бюджетних коштів, особливо, коли вони проводяться на електронних торгах”, - інформує джерело.

У всіх проведених тендерах ПП "СЛУЖБА ОХОРОНИ "ГЕТЬМАН" завжди вигравала, за будь-яких умов та ціни. Навіть Державна служба охорони ніколи не була “в плюсі” через вибагливість замовника Олесі Свінцицької, яка представляє Відділ освіти Сторожинецької міськради.

І зараз вже не йдеться навіть про мільйонні витрати державного бюджету, як в народі кажуть, “дерибан” грошей держустановою. Йдеться про якість безпеки наших дітей, школярів 39 шкіл, де встановлені пульти охорони “Гетьмана”.

Початок нового аукціону, де Відділ освіти СМР знову почне втрачати понад мільйон гривень міського бюджету 25 грудня 2023. Серед учасників (вже не новина) саме славнозвісні ПП “Гетьман”. Бо ж не кине без грошей Олеся Свінцицька свого товариша Василя Горюка. Хтозна, може історія, яка триває роками, дозволяє обидвом змовникам наживатися на безпеці школярів.

null

Чи заслуговує охоронна фірма, яка у змові із міською радою, знову заробити на коштах, які цілком могли б виділити на якісніші послуги?

Держаудитслужба досі мовчить. А на Різдво Сторожинець може залишитися знову “у дурнях”, а діти районних та міських шкіл без належної безпеки під час війни в країні.

 

Джерело: "Новини без Цензури"

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews