Будівельник на Буковині брав з ухилянтів по 5 тисяч євро за перетин кордону (ФОТО)

30.11.2023 13:31   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Служба безпеки України викрила на Буковині чергову протиправну схему незаконного виїзду за кордон осіб, які підлягають мобілізації в часі воєнного стану. Організував її мешканець Чернівецького району, який працює виконробом будівельної бригади, а у вільний від роботи час вирішив підзаробити послугами підпільного «туроператора».
 
Переправляв «клієнтів» поза межами пунктів пропуску на ділянках так званого «зеленого» кордону. Ціна питання становила 5000 євро з особи.
 
Щоби уникнути відповідальності, фігурант намагався ретельно приховати докази своїх злочинних дій. Для цього він спілкувався з «ухилянтами» за допомогою месенджерів і місце й час зустрічі та розмір суми, яку необхідно сплатити, повідомляв виключно в ході розмови. Окрім того, задля власної безпеки зловмисник проводив візуальне спостереження за своїми «клієнтами» перед тим, як безпосередньо перевезти їх до місця перетину україно-румунського кордону.
 
Щоправда, такі заходи конспірації не допомогли – оперативники СБУ викрили злочинні наміри. Правоохоронці затримали організатора незаконного каналу разом із двома «ухилянтами» безпосередньо під час оборудки.
 
Наразі зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).
 
Триває розслідування для встановлення всіх обставин і причетних до злочину осіб.
Слідчо-оперативні дії проводили співробітники Управління СБ України в Чернівецькій області спільно з прикордонниками та слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.
 
Затримання ухилянтів. Фото СБУ

Гроші. Фото СБУ

СБУ затримує ухилянтів. Фото СБУ
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews