СБУ в Чернівецькій області повідомила про підозру бойовику, який обстрілював цивільні об’єкти

06.12.2023 09:37   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного бойовика так званої «народної міліції днр», який воює проти України на боці держави-агресорки.
 
Зрадник брав активну участь в окупації населених пунктів Донецької області. Особливі «старання» він виявив під час обстрілів об’єктів критичної та цивільної інфраструктури України, за що отримав нагороди від командування зс рф.
 
За даними слідства, зловмисником є 23-річний уродженець росії, який у дитинстві переїхав з матір’ю до України і отримав громадянство нашої держави. Раніше проживав у Торецькій міській територіальній громаді і навчався у школі-інтернаті. Ще підлітком притягувався до кримінальної відповідальності за дрібні крадіжки.
 
У 2019 році він виїхав на тимчасово окуповану територію Донецької області і добровільно вступив до мотострілецької бригади так званої «народної міліції днр».
З початком повномасштабного вторгнення рф на територію України бойовик у складі цього незаконного збройного формування приєднався до збройних сил держави-агресорки, допомагаючи окупантам захоплювати українські території, вбивати мирних жителів, знищувати інфраструктуру.
 
Наразі зловмиснику заочно повідомлено про підозру за ч.2 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) Кримінального кодексу України.
 
Розслідування проводили співробітники СБУ в Чернівецькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews