Скільки парафій на Буковині перейшло від московського патріархату до Православної церкви України

22.12.2023 19:44   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

За даними Чернівецької обласної військової адміністрації станом на 7 грудня 2023 року, 34 релігійні громади області перейшли з УПЦ МП до ПЦУ. Водночас у Чернівцях не відбувалося жодного переходу.

Про це йдеться на сайті c4.com.ua, пише "Експресо".

Заяви про перехід та нові статути релігійних організацій реєструють в обласному управлінні культури ОВА, розповіла начальниця управління Олена Боднар. Пояснює, що спершу для переходу необхідно провести збори релігійної громади, на яких має бути присутня максимальна кількість людей, що проживає у населеному пункті.

"Вони це все оформляють у протокол, і з певним переліком документів відправляють до нас. Насамперед потрібна заява про те, що вони ініціюють перехід. Друге – обов’язково протокол і рішення: хто "за", хто "проти", хто "утримався" з підписами. Також має бути старий статут і обов’язково чинний новий, де вказано про зміни канонічного підпорядкування", – каже Олена Боднар.

Час на розгляд  –  від одного до трьох місяців. Щоби перехід відбувся, має бути ⅔ голосів тієї релігійної громади, яка хоче перейти до Православної церкви України. "Якщо у селі проживає тисяча людей, то, звісно, що 700 мінімум мають проголосувати за перехід", – додала вона.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews